Trainingen en workshops Kolibri Marjan vd Brink

 • Kolibri Taal-dag: taal-training Nederlands
  Taal-training Nederlands geef ik meestal in-company, in een lokaaltje. Maar dit concept is anders. Het is een vorm van buiten leren. Midden in het groen. Stoeltje, tafeltje, afwisselend programma op maat, eindje wandelen, paarden aaien, appeltje eten, etc.  Dit kan een dag zijn in de schoolvakanties voor scholieren en studenten. Of een praktijkdag communicatie met een paar collega's samen. Het kan van alles zijn. We overleggen over het programma naar aanleiding van je doelen. Ik ga het gesprek graag aan.
  Iets zien van mijn benadering? Enjoy dit onderwijsfilmpje: Nederlands vanuit een zakje drop.

 

 

 • “Ze doen niet wat ik vraag…” = handvatten voor doeltreffende communicatie voor leidinggevenden
  • persoonlijk
  • op aanvraag 
  • hou je van dieren en/of een verfrissende benadering? Dan kun je veel leren van het werken met paarden. Een paar persoonlijke sessies geven je inzicht, handvatten en blijvende vaardigheden. Bij de kennismaking kan ik je beeldmateriaal laten zien met ervaringen. Als je collega's niet doen wat je vraagt, lukt het je bij de paarden wel? Ze zijn heerlijke oefen-medewerkers. Want ze laten perfect zien op welke momenten ze je een solide leider vinden, en wanneer niet. Aanbevolen.

 

 • Bonje – wat nu? = ruzies oplossen en ze vreedzaam tot een win-win-einde brengen. Leer over effectieve persoonlijke communicatie in harmonie. Bonje krijgt een andere lading als je de echte problemen effectief ter sprake kunt brengen. Mijn trainingen zijn oplossinggericht, theoretisch onderbouwd en praktijkgericht. We oefenen met vreedzaam communiceren, op zo’n manier dat de dingen echt veranderen. Inclusief dat de oplossing voor jezelf goed voelt (je laat niet over je lopen). Onderliggende wetenschap in mijn training en coaching zijn algemene communicatiewetenschap, Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg, Ontknooping van Marinus Knoope, De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown, ervaring en visie. Info op aanvraag Met een klein Kolibri-idee doe jij grote dingen