« Een waardevol 2019!»

Gepubliceerd op 08-01-2019

Het nieuwe jaar is begonnen. Ik heb er zin in. Nieuwe cursussen, veel paardenverhalen, ruimte voor ontwikkeling, veel persoonlijke tijd met familie en bekenden - het gaat er komen, verwacht ik.

"Productie gehaald", zei de psycholoog waar ik mee in gesprek was op de nieuwjaarsreceptie.
"Dat is het verschil tussen mijn blended-coaching en diagnose-gerichte ggz", dacht ik later. Dat maakt ook het verschil voor degenen die onze hulp vragen. Als je bij mij komt met een communicatie-vraag, familieprobleem of persoonlijke kwestie betaal je de sessies zelf. Dat heeft nadelen. Maar ook voordelen. Want je wordt geholpen op een praktische en holistische manier.  We onderzoeken de vraag en het probleem dat eronder ligt, en gaan daar actief mee aan de slag. Als het probleem opgelost is, is het opgelost. Ook als we niet precies een DSM-diagnose aan het probleem hebben geplakt. "Co-dependentie is een gedragspatroon, niet iets wat officieel behandeld wordt", zei een andere psycholoog, "daarom hoor je er weinig over". Terwijl  het veel verlichting kan geven, als je inzicht krijgt in dit gedragspatroon, als je er mee te maken hebt. 
Communiceren heeft met heel ons leven te maken, en een beetje succes levert meteen voordeel en gemak op.

Ook dit jaar zal ik vooral geld verdienen met lesgeven. Coachen blijft evenwel een belangrijke passie. Een paar gesprekken kunnen al zo veel voor je betekenen...
Ik zie je graag. Boek nu

DSCF0096-1546989008.JPG